Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen har agerat angående stationshuset

Svar på insändare om fult stationshus:

En ”tågresenär” skriver i en insändare att Köpings stationshus är i ”ett bedrövlig skick” och att det är ” tråkigt att staden visar upp sig från sin sämsta sida ”. Det efterfrågas också vad kommunen gör för att stationshuset inte ska se ut som det gör nu.

Jag vill börja med att notera att stationshuset i Köping inte ägs av kommunen utan av privata fastighetsägare som inköpte stationen 2014.

Jag delar insändarskribentens uppfattning om skicket på byggnaden. Köpings kommun har också mottagit ett flertal mail från utomstående där tillståndet påtalats.

Samhällsbyggnadsförvaltningen har också noterat detta och utfört ett antal inspektioner , som vid Samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 23 maj -19 resulterade i ett föreläggande att fastighetsägarna senast den 31/8 -20 ska låta ”sanera byggnaden från klotter, utföra erforderlig skrapning av gammal flagnad färg innan ommålning och därtill eventuellt behov av materialbyte som skall ske med traditionella material och metoder i enlighet med bestämmelser i gällande detaljplan och måla om fasad ”.

Om så inte sker utgår föreskrivet vite.

Ola Saaw

Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel