Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunalråden svarar om coronaarbetet i KAK

Svar på insändaren ”Vart har kommunalråden tagit vägen?

Tack för dina frågor.

Vi har alla olika roller i arbetet med coronapandemin. Vårt huvudsakliga fokus har under denna tid varit att säkerställa att kommunernas samhällsviktiga verksamheter upprätthålls och att motverka smittspridningen. I det arbetet har vi som politiker haft en nära dialog med verksamheterna och när det har behövts politiska beslut eller ställningstaganden har vi agerat. Beslut på politisk nivå rör till exempel stödåtgärder till det lokala näringslivet där bland annat hyressubventioner och hämtluncher till gymnasieelever ingått.

Våra organisationer har under våren arbetat intensivt för att möta det informationsbehov som finns kring covid-19. Bland annat har vi informerat hur vi arbetar för att minska smittspridningen, hur vi kontinuerligt har anpassat verksamheten utifrån den rådande situationen och spridit information från våra ansvariga myndigheter.

När det gäller antalet smittade och avlidna personer är det Region Västmanland som redovisar och ansvarar för den statistiken. Vi som kommuner behöver ta hänsyn till sekretess och den personliga integriteten och lämnar ut information utifrån dessa aspekter. Vi värnar givetvis om öppenhet och transparens och om medarbetare och chefer uppmärksammar problem vill vi självklart att de lyfts.

Elizabeth Salomonsson

kommunstyrelsens ordförande Köpings kommun

Anders Röhfors

kommunstyrelsens ordförande Arboga kommun

Mikael Peterson

kommunstyrelsens ordförande Kungsörs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel