Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommer P7 att blåsa väljarna?

Funderingar angående insändare från Hans Ivarsson och Richard Fallqvist i BBL/AT 26/2 -20.  

Ni säger att ni har ett ansvar att se till helheten. Att lägga ner en av kommunens bästa skolor är det att se till helheten ? Vilka garantier har ni för att det blir bättre?

Ni har i en insändare den 16/10 -19 sagt er utgå från barnens bästa, är det bäst för barnen att bli uppryckt från en trygg hembygd och skickad in till stan med allt vad det innebär? Om det mot förmodan skulle vara sant så framstår hela P7:s valmaterial och valarbete som en enda stor bluff, eller? Vad jag minns så var budskapet att byskolorna var en förutsättning för bygdens utveckling.

Få se nu ”ansvar för helheten” är väl bl.a. hela Arboga kommun. Om folk flyttar på grund av att skolorna läggs ned så påverkas väl helheten väldigt negativt, inte ens administrationens fördelar med stora skolor kompenserar väl för det. Om däremot skolorna finns kvar så finns väl möjligheten att folk vill bygga och bo i närheten och därmed uppstår en positiv utveckling som ur helhetsperspektiv skulle kunna ge mycket mer än motsatsen.

Jag har tidigare här i tidningen den 3/1 -20 ställt frågor till Richard Fallqvist om vilken forskning han hänvisar till när han säger att det är bättre för barnen med stora skolenheter än små, så vi som ska betala får läsa och bedöma själva. Inget svar har erhållits så jag nödgas ställa frågan igen.

Med tanke på helheten om ni nu lägger ned Medåkers skola och det startas en friskola i Medåker hur påverkar det helheten?

Om Medåkersborna väljer att skjutsa sina barn till en annan kommun t.ex. Köping hur påverkar det helheten för Arboga?

Slutligen så har jag frågat förut hur ni ställer er till folkinitiativet, om det blir en majoritet för Medåkersskolans bevarande kommer ni att följa folkmajoritetens önskan då? Frågan kan tyckas löjlig eftersom att valresultatet bara är en rekommendation men i detta fall så kommer svaret att visa hur ni hushållar med kommunens pengar. Om ni inte har tänkt följa så är det väl bättre att redan nu köra över de röstande så slipper ni kasta bort nästan 500 tusen. Därmed har ni nått den besparingen i alla fall.

JK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel