Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag vågar inte säga offentligt vad jag tycker i skolfrågan

Just nu pågår en het debatt kring Medåkers skola och den hotande nedläggningen. Hela den här processen har varit ganska infekterad och det är många som höjer sina röster för att protestera mot nedläggningen. Det tycker jag är bra - vi bor i en demokrati och alla har rätt att framföra sin åsikt.

Tyvärr anser jag dock att hela debatten har gått lite över styr och att frågor om hela skolorganisationen i Arboga har hamnat lite i skymundan. I stället för att se på skolorganisationen som helhet så fastnar man i Medåkers vara eller inte vara.

Många skolor i Arboga är slitna och eftersatta i underhåll. Det behövs en ombyggnation och upprustning av flera skolor och hela organisationen behöver göras om för att anpassas till dagens moderna skola. Jag är jätteglad över att det äntligen tas beslut om att rusta upp och bygga nya fräscha skolor! Jag är så förvånad över att inte fler skriver om det fantastiska att vi äntligen kommer att få fina, fräscha och moderna skolor i Arboga!

Fördelarna med en liten skola på landsbygden är många, men om en skola blir för liten så finns det också nackdelar, både för elever och personal. Lärarna på en liten skola har väldigt få kollegor vilket gör att det kan bli ensamt och isolerat. Utbytet och utvecklingen tillsammans med kollegor blir inte så stort. Eleverna riskerar också att ha för få kompisar. I vissa fall kanske det bara finns så få kompisar att leka med att man känner sig ensam. 

Jag tror tyvärr att Medåker skola är alltför liten för att det ska vara motiverat att ha den kvar, men det vågar jag inte säga offentligt. Vem vågar säga det? I höstas när det samlades in namnunderskrifter var vi många som nästan inte vågade gå ner på stan av rädsla för att bli "påhoppade" och uppmanade att skriva på listan, trots att vi inte ville. Det var en väldigt hätsk stämning när namnunderskrifterna samlades in.

I debatten hörs nu många röster som vill ha skolan kvar, de skäller på P7 och menar att de sviker sina väljare. Vi som tycker tvärtom ligger lågt och jag vet flera som inte vågar erkänna att de tycker att Medåkers skola bör läggas ner. Jag brukar vanligtvis stå för mina åsikter och säga vad jag tycker. Men i den här infekterade debatten väljer jag att hålla tyst och jag tror tyvärr inte att jag är ensam. Vi är nog många som ser fram emot en ny skolorganisation med nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i Arboga.

Invånare i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel