Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag kan inte se att jag kränker någon

Svar till "Frustrerad lärare" i Bbl/AT insändare 30/4 2020

Efter att ha lyssnat på mitt eget inlägg i debatten minst 20 gånger så ställer jag mig mycket frågande till vad du skriver. Jag sätter barnens bästa i fokus, Ber övriga att det faktiskt är det som är viktigast, deras kunskap ska vara i första rummet inte politik eller oväsentligheter. Jag påpekar att vi vet att det kan bli brister i en för liten skola med endast 40 elever, vill vi ha våra elever i en skola där vi inte har tillräckliga resurser där brister kan uppstå i undervisningen? Där vi har svårt att rekrytera behöriga lärare samt att personalomsättningen har varit hög.

Sen att jag skulle kränka dig och hel yrkeskår med detta uttalande, eller för den delen kränka Nybyholmskolans föräldrar, med min ambition att sätta barnens framtida kunskapsinlärning främst när det gäller våra beslut i Kommunfullmäktige är något jag absolut motsätter mig. Jag högaktar alla som har valt att viga sitt liv åt att lära våra barn det enda som inte är tungt att bära med sig in i framtiden, nämligen kunskap.

Jag har hela tiden lovat mig själv att allt jag gör inom politiken skall vara till gagn för kommunens innevånare stora som små vilket jag gör i detta fallet.

Efter att noggrant studerat förslaget till den nya skolorganisationen, där man strävar efter att göra en likvärdig skola för alla kommunens barn, med insikten om det framtida ekonomiska läget vi står inför, ser jag att det är professionens förslag som är det bästa för Arboga, Ett förslag som även facket har ställt sig bakom.

Jag tycker däremot att du sågar och förringar våra duktiga tjänstepersoner med vår skolchef i spetsen, som i en mycket svår situation jobbat fram detta förslag och hela tiden strävat efter en likvärdig skola för att uppnå dom bästa resurserna vi kan åstadkomma för alla barn i Arboga kommun.

Sen kan jag bara notera att i min värld ska en lärare som undervisar våra barn om det svenska systemet (det fria ordet), nämligen att vi har en okränkbar demokratisk rätt att uttrycka våra åsikter fritt och respektera andras åsikter, vänta sig respekt för sina egna åsikter, ska föregå med gott exempel, inte gömma sig bakom pseudonymer i insändare utan stå för det hen skriver och tycker.

Skriv under med ditt namn så kanske dina elever följer ditt exempel och vågar stå för vad dom tycker, utan att vara rädda för repressalier eller att bli förtalade, förlöjligade eller felciterade av människor som gömmer sig bakom pseudonymer. Det skapar inget bra samhälle när man inte vågar stå för sina åsikter.

Mikael Söderlund

Moderat fritidspolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel