Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag förstår att skolbeslutet är svårt för er i Centerpartiet i Arboga

Svar till Centerpartiets fullmäktigeledamöter genom Hans Ivarsson och Marie-Louise Söderström

Jag får börja och tacka för svaret, det är ju mer än era övriga allianskollegor presterar. Jag förstår att skolbeslutet är svårt för er, det är ju numer rätt ofta som partiledaren för C så tydligt säger en sak och det lokala Centerpartiet gör något helt annat.

Ni säger att ni har utgått från vad som är barnens bästa, var då snäll och förklara varför det skulle vara så bra för barnen att bli uppryckt från hembygden och skickad in till stan med allt vad det innebär. Om det är sant att det är bra för barnen, så måste jag fråga varför ni luras med löften om att hela Sverige ska leva. Det är ju i så fall en utopi eftersom att ni i nästa andetag påstår att för barnens bästa ska dom bussas in till centralorten, jag får inte sådana krumelurer att gå i hop.

Ni säger att vi har mycket stora kostnader för underhåll av fastigheter på grund av eftersatt underhåll. Om så är fallet så funderar jag på om stora skrytbyggen blir billigare än varsamt underhåll av det befintliga beståndet. Tillåt mig tvivla på den kalkylen, åtminstone har vi i skolutredningen inte sett några sådana siffror. Sen säger ni att oppositionen avsatt lägre kostnader för hyror än ni, är det inte synonymt med att de inte tokbygger för byggandets skull eller?

Jag vill nog vidhålla att centern säger en sak och gör en annan, vi kan ta apoteken som exempel. Centern var med och privatiserade apoteken och det skulle ju bli så bra, ja för vem då? Stockholms innerstad kanske, där det verkar ha vuxet upp nya apotek i varje gathörn Många ute i landsbygden blev utan apotek, få se nu, hela landsbygden ska ju leva säger centerledaren. För oss gamla är inte alternativet att åka taxi hur många mil som helst. Att avveckla en skola på landsbygden är oftast detsamma som en nedläggning av bygden, där vill ingen bygga nytt eller starta nya företag.

Hur länge utvecklas Arboga positivt tror ni när landsbygdsskolor läggs ned och det är väl bara en tidsfråga innan förslaget på nedläggning av Götlunda skolor presenteras också, och lova nu inget annat för som ni vet, att säga en sak och göra en annan är sällan framgångsrikt. Slutligen så har vi i dag haft en skolmarsch på flera ställen över landet och dessa protesterar mot precis allt som ni hävdar är bättre för barnen. NI har ett förslag från oppositionen utred det seriöst och gör om och gör det som är bra för bygden och barnen.

Arbogabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel