Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är stolt över Köpings näringsliv

Signaturen ”Köpingsbo” undrar vad jag menar med att Svenskt Näringsliv har bedrivit en kampanj mot Köpings kommun. Svaret är att företrädare för organisationen i februari i år skrev en lång inlaga mot kommunen och dess majoritet som publicerades på deras hemsida och på deras Facebook (där de dessutom sponsrade den för att få bättre spridning!). En förkortad version publicerades också i Bbl och Magazin24. Detta samtidigt som deras enkät om företagsklimat var ute hos företagen.

Även företrädare för näringslivet reagerade på Svenskt Näringslivs agerande. Inlagan innehöll felaktiga påståenden och insinuationer som jag inte tänker upprepa här. Men om ”Köpingsbo” eller någon annan är intresserad är vederbörande välkommen att kontakta mig så kan vi gå igenom den.

Jag är stolt och tacksam över Köpings kommuns näringsliv! Där finns framåtanda och framtidstro. Flera företag gör stora investeringar och det finns efterfrågan på såväl lokaler som mark. Sedan årsskiftet har ett 80-tal nya företag startats i kommunen, det kallar inte jag för att ”stå still”. Här gör vår näringslivsenhet vad de kan för att ge bästa service och hjälp till de företag som vill ha/behöver det. Och man arbetar nära tillsammans med våra grannkommuner och näringslivets lokala organisationer.

Vi är inte tillräckligt bra i Köpings kommun när det gäller att berätta om allt vi gör. Dagligen uträttas det oerhört mycket bra i våra olika verksamheter för att tillgodose de behov och önskemål som finns bland våra invånare och i näringslivet. Tyvärr är inte heller media alltid intresserade av att föra ut positiva budskap/fakta från Köpings kommun. När vi t ex kunde redovisa ett fantastiskt bokslut för 2019 skrevs det inte en rad i lokaltidningen om det.

När det gäller upphandlingen av skolskjutsar var Köpings kommun inte inblandad! Upphandlingen (och trafiken) sköttes av Svealandstrafiken. Jag är lika besviken över resultatet som ”Köpingsbo” och alla andra.

Köpings kommun är i det närmaste lika stor som Arboga, Kungsör och Skinnskatteberg tillsammans. Vi må ha fler förtroendevalda med titeln kommunalråd (3,2 råd i tid räknat) men de andra har fler på hel- eller deltid om man tittar på motsvarande ordförande- och vice ordförandeuppdrag (som ingår i uppdragen för våra kommunalråd).

Avslutningsvis vill jag betona det jag skrev tidigare.

Näringslivet vill framåt och Köpings kommun likaså. Genom att arbeta tillsammans, såväl internt som externt, kan vi nå gemensamma mål. Köpings kommun och våra invånare behöver näringslivet och näringslivet behöver kommunen och dess invånare. Jag välkomnar fortsatt dialog med företrädare för näringslivet så att vi, tillsammans, kan bygga framtiden. Dialog och samarbete ger betydligt mer än att söka konfrontation.

Elizabeth Salomonsson

Kommunstyrelsens ordförande i Köpings kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel