Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Isen smält – och nu då?

Bandysäsongen är över, sportlovsaktiviteterna avslutade och allmänhetens åkning är över på Krillan.

Vad händer nu?

Är det den sista konstfrysta isen som smälter i vårsolen?

För fem år sedan beslutade våra förtroendevalda politiker att bara ge isbanan ”konstgjord andning” ytterligare fem år. Därefter skulle inga investeringar göras i ny miljövänlig teknik som lagstiftats. Ligger detta beslut fast?

Vet att KIS-styrelse genomför möten med alla politiska partier för att påverka ett nytt beslut. Är det redan klart att vi nästa vintersäsong står utan is på Krillan? Investeringar måste ju annars göras under vår/sommar.

Vill rikta en stor eloge till KIS-bandy. De kämpar förvisso för KIS-bandyns överlevnad. Alla inser nog att bandyn i Köping är borta inom några år om det innebär träning i ishallen och matcher i Västerås/Eskilstuna. Men jag vill påstå att KIS för kampen för oss Köpingsbor där merparten vill bevara Krillan. Vi har sett otaliga insändare i BBL och på sociala medier som, med stor majoritet, stöder ett bevarande. Frågan handlar minst lika mycket om:

• Var barn/ungdom/allmänhet/skola skall kunna åka skridskor. Fråga hockeyklubben om vad de tror om möjligheten att samsas om tider/utrymme på ca 1800 kvm när Krillans 6-7000 kvm försvinner.

• Det måste finnas meningsfulla aktiviteter för ungdomen redan i tidig ålder.

• Köping måste fortsätta vara en attraktiv stad att bo och leva i !

Krillan må vara en liten del i ett beslut om att bosätta sig i Köping. Men politikernas insikt i vikten av dess överlevnad oroar mig. Som nyligen pensionerad inköpschef på Volvo deltog jag i arbetet med att förbereda beslutet som ledde fram till beskedet om en satsning på ca en halv miljard i utbyggnad av Volvos anläggning i Köping. Ett inte självklart beslut som togs i konkurrens med bl a andra Volvoorter som Göteborg och Skövde. Krillans överlevnad påverkade nog inte Volvos investeringsbeslut i det här fallet i någon stor omfattning. Inte heller att fler bosätter sig här på kort sikt. Men jag tror frågan har större betydelse än många tror. Det här gäller inte bara KIS.

Jag uppmanar våra styrande kommunalpolitiker att snabbt tänka om när det gäller investeringar för att utveckla Krillan.

Från KD har vi läst att de anser att en omprövning behövs. De vore intressant att höra hur övriga partier ställer sig till en omprövning. Framför allt hoppas jag att våra ledande kommunalpolitiker tillsammans med KIS kan komma fram till ett nytt beslut som innebär Krillans bevarande!

Fortsätt gör Köping attraktivt – bevara Krillan!

Göran Håkansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel