Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget konstigt att Kungsörs pengar flyttas mellan år

Svar på insändare BBL/AT: "Vad är det som gör att Kungsör går mot strömmen?"

Ja, det är helt korrekt att en hel del kommuner runt om i Sverige har och kommer få en mycket svårare situation verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Det beror framförallt på den demografiska utvecklingen och ett stort mottagande av nyanlända.

I Kungsörs kommun har vi på framtidsdagar, i budgetmöten och bokslutsmöten diskuterat detta och hur det kommer slå för Kungsör och vad vi måste jobba extra med framöver för att få så liten negativ effekt som möjligt.

Centerpartiet har deltagit vid dessa möten där vi diskuterat och fått höra våra kommande utmaningar inom äldreomsorgen, förskolan, kompetensförsörjning, digitalisering och arbetslösheten men dessa frågor har även diskuterats och belysts i samband med senaste delårsbokslutet.

Vi inom Samverkan i Kungsör Socialdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet är glada och stolta över att vi tillsammans med våra förvaltningar och bolag klarat ekonomin så bra och att resultatet för 2019 ser ut att bli bra trots tuffare tider.

Ja, det är korrekt att vi överfört medel mellan år, helt öppet och transparent och i samråd med revisionen, för att täcka upp för kommande kostnader.

De medel vi överfört har dessutom varit avsedda för dessa ändamål så det finns inget konstigt med överföringarna och dessa sker även i övriga kommuner i Sverige.

Vi tror inte att någon som deltagit på de möten som nämns ovan känner oklarhet i vilka svårigheter vi står inför och hur vi bör tackla dem bäst.

Ett budgetförslag har tagits fram i samverkan där inget politiskt parti var emot om hur vi ska klara finansieringen för 2020. Sen vet vi alla att det ser tuffare ut för 2021 och 2022 vilket vi kommer att diskutera mycket mer ingående under våren 2020.

Mikael Peterson (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Kungsörs kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel