Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget kaos – men förbättringar behövs

Svar på insändaren ”Hjälp, det är kaos i Köpings hemtjänst

Jag känner inte igen mig i den bild som utmålas gällande massjukskrivningar och att många väljer att sluta arbeta inom hemtjänst. Under pandemiperioden har vi noga följt sjuktalen i hela vård- och omsorgsförvaltningen och jag ser att sjuktalen för hemtjänsten har varit mellan 5,9 och 16 procent. Förra sommaren hade vi de högre sjuktalen. Att de var högre under 2020 jämfört med 2019 är inte så konstigt. Bland annat ska man inte gå till arbetet med förkylningssymtom på grund av pandemin. Det finns heller inga indikationer i vår statistik på att fler än vanligt skulle välja att avsluta sin tjänst inom hemtjänsten.

Däremot är det väl känt att vi behöver förändra vår organisation för att förbättra villkor både för medarbetare som brukare som nyttjar våra tjänster. Vi är mitt i en omorganisation som kommer att innebära färre medarbetare per chef då vi tillsätter en till chef till området. Chefer och planerare kommer att sitta tillsammans med sina grupper för att möjliggöra närmare samarbete. Antalet personal kring varje enskild brukare ska också minskas i och med att man ska arbeta i mindre grupper.

Jag är väldigt stolt över personalen och tycker att de gör ett fantastiskt jobb! Min förhoppning är att omorganisationen av hemtjänsten kommer att innebära kvalitetsförbättringar både för våra brukare och vår personal.

Sassa Carlström

äldreomsorgschef i Köpings kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel