Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inga bär i butikerna i sommar?

Oron bland bär-och fruktodlarna i Sverige är tydligen stor. På radion intervjuades en orolig representant för de svenska bär-och fruktodlarna med anledning av Coronavirusets framfart i stora delar av världen. Inga rumäner, polacker,thailändare med flera torde få komma till Sverige och plocka bär och frukt hos de svenska odlarna i sommar. Inga blåbär, lingon och svamp kommer heller att plockas av dessa utländska plockare. Alltså blir det tomt i hyllorna i butikerna, antas det.

Men nu finns ju möjlighet för de många sysslolösa invandrarna att jobba. Vi har så många invandrare som trots att de utbildat sig till undersköterskor, barnskötare mm inte får jobb och uppbär bidrag för sin existens. När bär och frukt mognat finns det massor av jobb för dessa människor. Jordgubbar brukar väl mogna redan i juni. 

Om bara Arbetsförmedlingen kan se till att jobben hos bär- och fruktodlare läggs ut på nätet så borde chansen vara stor att få fram tillräckligt många plockare som bor i Sverige, t ex från den grupp jag nämnde tidigare. Man borde kunna kräva deras insats som motprestation för att få bidrag. Även för långtidsarbetslösa svenskar kan det gälla.

Lingonälskande 30-talist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel