Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ica-anställda måste hålla avstånd

Vi är nu inne på andra året med Corona och vi har fått många råd och tips från bland andra Folkhälsomyndigheten om hur vid ska göra för att försöka bromsa smittspridningen.

Som pensionär gör jag bara ett besök i vecka i butik för att inhandla matvaror och försöker hitta en tidpunkt med lite folk i affären, vanligen en tidig morgon, på Ica Maxi i Köping.

Jag använder munskydd eller visir samt plasthandskar.

Till min förvåning har jag noterat att personalen på Ica Maxi ofta verkar helt omedvetna om vikten av att hålla avstånd. Det gäller både avstånd till kollegor och till kunder.

Att det är omöjligt att göra fullt ut förstår jag men man kan i alla fall göra sitt bästa. Vid flera tillfällen har jag själv tvingats att snabbt backa undan för att behålla distansen.

Jag har tagit upp ämnet med flera bekanta som har råkat ut för samma sak.

Vi kunder kan också skärpa oss. Man behöver inte komma i par för att köpa dagligvaror, man ska hålla avstånd, inte stå och prata med vänner som man råkar träffa i butiken, samråd om vilken korv man ska välja sker bäst hemma före besöket etc. Gärna använda munskydd el visir och plasthandskar.

Tips till personalen:

• Ha lite spaning framåt och håll avstånd till dom du möter

• Använd alltid plasthandskar

• Använd gärna munskydd och eller visir

• Sprita händerna ofta

Pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel