Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur bra är Malmaskolan egentlingen?

Det som syns i media är att Malmaskolan i Kolsva ligger på framkant vad gäller elevhälsoarbetet och hög behörighet till gymnasiet. Det är positivt att elever med diagnoser och liknande får det stöd de behöver.

Men hur är det med övriga elever, de som är i den stora massan? Får de bästa förutsättningar att lyckas i skolarbetet? Ofta är det inställda lektioner i till exempel ämnet matematik. Inställda lektioner ger inställda genomgångar och avsaknad av viktig lärarledd undervisning. Om det finns vikarie uttrycker denne att den inte kan matematik.

Föräldrar som haft barn i omgångar säger att det varit så länge. Elever som dräller runt på byn på grund av inställda lektioner. Ofta inställda lektioner i olika ämnen.

Några lektioner per termin är en sak men kontinuerligt inställda lektioner ger tyvärr sämre kunskaper. Elever kan känna press och må dåligt över att inte ligga i fas inför ett prov, de har missat delar av undervisningen och får inte ett sammanhang.

Idrottsundervisningen är ofta drabbad och den rörelse elever får där är för vissa den enda de får, hur jobbar skolan framåt för att lösa detta?

Fundersam vårdnadshavare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel