Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Hur arbetar Kungsör för en drogfri skola?

Replik. För en tid sedan skrev ”En mamma till elev” en insändare i Bbl/AT om droger och försäljning i anslutning till Kungsörs skolverksamhet (25 februari).

Kommunen svarar kort därefter om ”påstådda” utsägelser och säger att ”det finns inte något aktuellt tillfälle när någon har ertappats med droger eller drogförsäljning i anslutning till skolverksamheten” (1 mars). I svaret står också att läsa att kommunen arbetar förebyggande mellan skola, socialtjänst och polis med målet en drogfri miljö.

Polisen ger däremot en annan bild. I ett reportage från SVT den 13 mars berättar kommunpolisen att försäljning har förkommit i anslutning till skolverksamhet i Kungsör och bekräftar att polisen gjort flera ingripanden under skoltid.

Det börjar bli hög tid att ta frågan på allvar och sätta in åtgärder.

Den förälder som valt att skriva insändaren är inte ensam om den oro över drogförsäljning i anslutning till skolverksamhet i Kungsör. Politiker har sedan en tid tillbaka fått återkommande signaler och berättelser från oroliga föräldrar. Det börjar bli hög tid att ta frågan på allvar och sätta in åtgärder.

Sen undrar jag över hur Kungsörs kommun mer specifikt arbetar för en drogfri miljö och drogfri skola?

Madelene Fager

gruppledare och oppositionsråd (C)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel