Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högerregeln på Odensvivägen i Kolsva

Är det inte dags att uppmärksamma alla i Kolsva om lite trafikregler. Och då särskilt på Odensvivägen. På Odensvivägen gäller högerregeln förutom då man kommer från Lars Uno Lindbergs väg där väjningsplikten är tydligt markerat med trafikmärket väjningsplikt.  

Det andra undantaget är vid utfart från tomt. Då gäller ju alltid utfartsregeln. Utfartsregeln innebär att du har väjningsplikt när du kör ut från: Parkering. Fastighet (hus eller liknande). Bensinmack. Gågata, gångfartsområde, vägren eller terräng. Gångbana eller cykelbana som du har korsat.

Vidare så är inte detta med att folk inte är medvetna om detta med högerregeln det enda. Ännu allvarligare blir det att de flesta och inte så sällan yrkesförare verkar fullständigt strunta i att hastighetsbegränsningen är 50 km/tim.i timmen i Kolsva tätort. De flesta kommer i hastigheter runt 70 km/tim. på  Odensvivägen och många andra vägar/gator i tätorten. Det är bara en tidsfråga innan det smäller ordentlig pga.att man inte följer  de olika trafikreglerna.

Det var vad jag hade att upplysa om !

Ha en bra dag alla Kolsvabor.

Var försiktig i trafiken.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel