Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Hjälp, det är kaos i Köpings hemtjänst”

Massjukskrivningar i hemtjänsten och många som väljer att sluta.

Orkar inte jobba kvar på grund av dåliga scheman och urusel planering. Har pratat med chefen om detta men hon bryr sig inte. Vi har duktigt folk som kan lägga rättvisa scheman så varför inte satsa på det så vi får tillbaka lugnet i gruppen. Nu är det kaos och osämja över orättvisa scheman – inte okej.

Huvudplaneraren ska göra en grovplanering över dagens arbetsuppgifter som ska finjusteras av samordnaren. När finjusteringen är klar och det ser bra ut för dagen så går huvudplaneraren in och ändrar om igen skapar kaos varje dag.

Det finns ingen gångtid; börjar dagen 07:30 så ligger första besöket ofta 07:32 och då ska vi ofta gå långa sträckor så nästa besök blir försenat. Har vi då dubbelbemanning så hinner vi inte möta upp i tid skapar en enorm stress.

Finns inte tid för toabesök eller kaffepaus. Alternativet är väl att all personal får kateter så slipper vi gå in. Facket lyssnar men gör ingenting. Politikerna säger att det ska satsas på våra gamla så dom ska få det bättre – händer ingenting där heller.

Grupperna ska minimeras men här springs det i alla grupper inte okej. Våra gamla som jobbat i hela sitt liv känner ingen trygghet när det kommer så många som dom inte känner. Det här har pågått i flera år det måste få ett slut så både personal och våra gamla kan få känna trygghet igen. Så skärpning politiker, facket och chefer!

Hoppas på bättring, det är ett måste om vi ska få folk som vill jobba i vården.

Nytt år nya möjligheter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel