Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har vi inget annat än Tårtgeneralen att vara stolta över?

Den senaste tidens debatt i lokalmedia har inte bara behandlat vattenledningars eller tälts vara eller icke vara. Meningsskiljaktigheter vem som är eller inte är konservativ och bakåtsträvare figurerar i var och varannan insändare. Frågan är dock om inte bakåtsträvarsjukan återfinns i grundvattnet i kommunen? Så istället för att kasta sten i glashus vore det vara en god idé att fundera hur framtidstänkande vi är i kommunen.

Åker man runt i Sverige möts man nästan överallt av välkomnande skyltar, inte sällan av moderna ljustavlor, där kommunen ofta upplyser genomfarande trafikanter om vilka aktuella och spännande händelser och evenemang som sker i den närmaste framtiden.

Men bilister som kommer åkandes på E18 möts här i Köping av solblekta skyltar som informerar att det för två år(!) sedan spelades in en film i staden… Ingen skugga ska dock falla över filmen då Tårtgeneralen verkligen satte Köping på kartan. Men får inte även den värsta av alla bakåtsträvare känslan av att man kommer hit en aning försent?

Finns det ingenting annat än en två år gammal händelse som vi kan delge och locka alla förbipasserande människor med ett besök? Om inte, så kanske Guillou hade en poäng med sin Köpingsrecension för 35 år sedan.

Har vi ingenting förutom Tårtgeneralen som vi vill vara stolta över att tala om att vi har här så är vi nog bakåtsträvare allihop. Inom några år kan vi dock i alla fall stoltsera med att vi har en av Sveriges modernaste, och eventuellt tommaste, hamnar då vi ännu inte vet om det kommer vara möjligt att ta emot de båtar som denna pågående miljardinvestering ämnar till.

Skattebetalare i Köpings kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel