Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har ordningsvakten verkligen så tråkigt?

Juldagen, klockan 21.00. Du är glad och förväntansfull över att ha kommit hem till din älskade hemstad för den årliga ”hemvändarkvällen”.

Du har tagit några öl tillsammans med dina nära, du skrattar högt och pratar om gamla minnen, bra minnen, mindre bra minnen.

För visst har vi alla gjort bort oss?

Klockan är 23.00, du betalar inträde och börjar hälsa på gamla vänner och glada minnen kommer tillbaka, du skrattar högt. Du möts av knuffar av alla glada människor du möter men den hårdaste knuffen kommer från en person vi självklart litar på, ordningsvakten.

Klockan är 00.00 det är fullt på krogen, vissa bråkar och åker ut helt rätt. Men du, lugna du som har både bra och mindre minnen hamnar på golvet, varför? Helt obefogat, du råkade stå där?

Klockan är nu 03.00, du är förtvivlad och somnar till dina tårar i häktet.

Har ordningsvakterna verkligen så tråkigt på jobbet, att ta till obefogat våld mot personer som beter sig på ett korrekt sätt, på grund av personliga skäl. Ordningsvakterna är a och o för att en utekväll ska vara säker, men hur är det möjligt att känna sig trygg när man bevittnar motsatsen?

Hemvändarkvällen får bli i min nya hemstad hädanefter, tack.

26/12, 07.00, förtvivlad och maktlös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel