Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hånfulla kommentarer och flin hör inte hemma i fullmäktige

Angående attityden i kommunfullmäktige

Man måste tyvärr hålla med de senaste insändarna angående attityden och beteendet i Köpings kommunfullmäktige.

Jag har sett de flesta mötena sedan ett antal år bakåt och kan inte annat än häpna över hur det ibland ser ut.

Inte minst vid några tillfällen då de boende ute på Norrmälarstrand försökte göra sin röst hörd i den infekterade VA-frågan. De hånfulla kommentarerna från ordföranden och flinen från den främre bänken är ju rent otäcka.

Och nu behandlas SD på samma sätt, liksom nästa icke passande åsikt, person eller gruppering kommer att behandlas.

Som folkvalda och till stor del avlönade av oss skattebetalare med uppdraget att värna och betjäna kommunens alla medborgare på ett respektfullt och lyhört sätt så skulle en viss förståelse och ödmjukhet vara klädsamt.

Men icke!

Den egenuppfattade piedestalen är tydligen så hög att fotfästet gått förlorat och den jordnära kontakten med verkligheten ett minne blott. Man kan inte låta bli att tänka på paralleller till vissa historiska ledare som över tid blev diktatorer...

När sedan Köping hamnar långt ner i en riksomfattande undersökning som i fallet med företagsklimatet så blir det grädde på moset i attitydcirkusen. I stället för att på ett moget sätt ta till sig resultatet och ödmjukt fundera över och gemensamt diskutera utmaningen så inleds en pajkastning och duell på sandlådenivå.

Jag säger som Strindberg... "Det är synd om människorna"

Lumbricus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel