Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gott om p-platser i Köpings centrum – och gratis!

Svar på SLC:s insändare "Vill ni ha ett levande centrum i Köping?".

En timmes parkering i centrala Köping är etablerat efter önskemål från Centrumföreningen i Köping. Den begränsningen omfattar endast Västra Långgatan, Östra Långgatan, Trädgårdsgatan och den västra delen av Prästgärdsgatan. Avsikten med detta är att de parkeringarna skall avse kortare ärenden i butikerna.

I samma område mellan Torggatan och Nygatan finns det 3 stycken parkeringar med 209 platser med två timmars parkering, en MC-parkering samt 12 st parkeringar för rörelsehindrade. Dessutom så finns det inom en radie på 50-200 meter från centrum 418 stycken parkeringsplatser med 24 timmars parkeringstid.

Anledningen till tidsangivna platser med parkeringsskiva är att det ska underlätta för besökare till centrum att hitta närbelägna parkeringar. Har man längre tid än 3 timmar på parkeringsytorna används de ofta av de som arbetar centralt, vilket då låser upp centrala parkeringar.

När det gäller parkeringsövervakning i ytterområdena så kontrolleras att 24-timmarsparkeringar följs på angivna parkeringsområden när det är villagator och mindre lokalgator. De kontrolleras efter påringningar från invånare som störs av att det står fordon längre än den generella 24-timmesregeln (om ingen annan föreskrift gäller på området) eller att det är fordon med körförbud eller nyttjandeförbud.

Till sist, nej bolaget har ingen provision på p-böter. Inkomster och utgifter för övervakningen balanseras i den övriga driften för gatu- och parkverksamhet och är inte inlagda som någon pluspost i budgeten.

Tilläggas kan att det är gratis att parkera på kommunala parkeringsplatser i Köpings kommun.

Elizabeth Salomonsson (S)

Kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel