Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör om upphandlingen av tätortstrafiken

Vem ansvarar för upphandlingen av Taxi 32 före detta tjugan?

På grund av synfel kan jag inte köra själv så jag har fått börja planera mina resor och har då använt mig av Taxi 32. Telefonnumret går via Västerås till Köpings taxi . Flera dagar har jag försökt ringa men det tutar upptaget och man upprepar Vi svarar så snart vi kan.

I dag gav jag upp efter en halvtimme. Lite senare, när jag efter ytterligare tjugo minuter äntligen fick svar, fick jag reda på att man svarade många städer i samma växel och att allt var knutet till Cabon line = Nordens största taxinätverk.

De veckor jag har kunnat boka denna taxi har varit fyllda av andra problem när taxins kortläsare inte fungerar utan man måste betala kontant.

Taxiföraren är utmärkt och allt kanske skulle kunna ordnas om man kom fram till henne i stället.

Tätortstrafiken i Arboga fungerade fint när Arboga taxi hade hand om den.

Det kanske är dags för nya upphandlingar och jag hoppas då att kommunen kan välja ett bolag som har kapacitet att svara inom högst fem minuter.

Det är ju en ypperlig förmån att kunna åka billigt mellan nio och tre med taxi i stället för med buss men man måste ju ha ett bolag som inte betjänar halva Mellansverige med samma växel.

Arboga taxi har även den fördelen att förarna vet var olika adresser ligger och inte behöver använda GPS.

Jag hoppas på ny upphandling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel