Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör Arboga till skattebetalarnas Mecka

Annons

För inte allt för många år sedan var kommunen lite av en serviceinrättning för kommuninvånarna.

Man frågade om allt möjligt och fick, som regel, hjälp. Kommunen fixade allt det praktiska med vägar, avlopp, sotning med mera, tillstånd för både det ena och det andra, oftast utan att det debiterades någonting.

Men med nya tider ska nu kommunen ta betalt för sina tjänster, vilket i sig är en sund tanke.

Men man frågar sig onekligen om det är raketforskare man anställer eftersom timtaxan ligger kring 1 000 kronor, den enda trösten är väl då att det finns kommuner som är ännu värre!

Varför kommer inspektörer nästan alltid två och två? Är de rädda att få stryk av uppretade kommuninvånare under besöket eller är de så inkompetenta att det krävs två? 

Ett enkelt ärende avseende ett enskilt avlopp kostar idag 5-6 000 kronor, rimligen är det en ineffektiv administration som driver upp timkostnaderna till dessa nivåer! 

När man numera själv får betala för den kommunala servicen kan man ju förvänta sig att kommunalskatten drastiskt skulle sänkas. Men icke!

Då Volvo lämnade Arboga och 10 procent av befolkningen lämnade staden skulle man tro att även kommunen skulle anpassa sin kostym efter de nya förhållandena. Men icke! 

En normalt funtad småföretagare med anställda hantverkare som får hälften så mycket jobb måste då på ett eller annat sätt halvera kostnaderna för att få det att gå ihop. Med andra ord måste man minska på personalen. Man kan inte dubbla priset på sina tjänster som kommunen tycks tro!

Inför en vision om att kommunalskatten ska vara 25 procent, det skulle ge eko i Sverige som skulle locka hit företag, kapitalstarka privatpersoner, och ett reklamvärde som skulle sätta Arboga på kartan. 25 procent i kommunalskatt på en miljoninkomst är betydligt mera än 33 procent kommunalskatt på 250 000 kronor.

Gör Arboga till skattebetalarnas Mecka där vi lockar hit "rätt sort folk" istället för ett antal hemlösa socialbidragstagare från Stockholm genom diverse jippon!

Skattebetalande mjölkko

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel