Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Glöm inte era vallöften angående skolorna!

BUN:s förvaltning har lagt fram ett antal scenarion till hur skolorna i Arboga kommun ska förändras så att kommunen kan spara in pengar. Scenariona är många, men de har alla samma utgångspunkt; antal skolor ska bli mindre med fler parallellklasser, och Medåkers skola ska läggas ned i samtliga scenarion, och i vissa fall likaväl Götlundas skola.

Därför vill jag påminna våra valda politiker vad de lovade i valet 2014, när dessa skolor var nedläggningshotade förra gången (hämtat från Magazin24 nr 468); Anders Röhfors (M); ”Skolorna i Medåker och Götlunda måste finnas kvar. Bygden måste leva och det är ett alternativ för dem som bor inne i staden att få en skolmiljö som är lugn säger Anders Röhfors”.

Per Boberg (MP); ”Vi är motståndare till den centraliseringslinje som drivs av den nuvarande politiska majoriteten och vill ha många små enheter och små barngrupper i skolan och förskolan närmare barnens hem ju yngre de är. Ett led i småskaligheten är att värna våra landsbygdsskolor. Därför vill vi ha år F-6 i Götlunda och Medåker.”

Jonas Stenzelius (KD); ”Något som har varit på tal i Arboga är att man ska lägga ned skolorna i Nybyholm, Medåker och Götlunda och istället starta en stor skola, men det ställer sig Kristdemokraterna emot.”

Hans Ivarsson (C); ”Jag tycker det är viktigt att vi bevarar skolorna på landsbygden i Arboga, det skulle uppstå en tystnad om skolorna i Götlunda och Medåker läggs ned, menar Hans Ivarsson /…/ Om fler elever börjar gå i skolan i Medåker eller Götlunda så innebär det att elevgrupperna minskar i stan. Och på lång sikt så bör man se över möjligheten att marknadsföra landsbygden för att attrahera nya invånare.”

Detta var vad våra nu styrande politiker lovade oss när de satt i opposition. Jag hoppas att detta inte bara var lögner för att få röster? Speciellt viktigt tycker jag att Hans Ivarsson som nu är ordförande i BUN står för sina tidigare ställningstaganden i både valet 2014 och 2018 och sitt partis valmanifest som så tydligt och klart säger att skolorna i Medåker och Götlunda ska få vara kvar.

Jag kräver att våra folkvalda politiker står fast vid vad de lovat, att värna om vår landsbygd och våra barn, och låta våra skolor och samhällen få finnas kvar. Våra barn ska inte behöva betala för att Arbogas tjänstemän har misskött sin budget!

Annars misstänker jag att det inte är bara våra skolor som försvinner, utan även den politiska majoriteten P7 som då visat att deras ord inte går att lita på…

Annica Gustafsson, Medåker

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel