Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge tillbaka ön till änderna – riv bron

Nu är jag riktigt arg!

I vår stad har vi en pytteliten fin park som brukar kallas ankdammen, där änderna i lugn och ro kunnat leva sina liv i samförstånd med människan under många år. Men vad händer? Kommunen bygger en fin bro ut till den lilla ö där änderna (och andra fåglar) haft sin häckningsplats i alla tider.

Vad har det lett till? Jo i helgen 2 döda änder på Tunadalsvägen , en andhona som häckar i lekpark helt oskyddad mot människor, katter, kajor och måsar som vill åt äggen. Fullt av sönderhackade ägg runt om i buskar kring å promenaden! Behövs verkligen denna bro så in i norden att vi totalt skiter i våra änder?

Jag vill se ett resultat av den här insändaren, ett uppror och jag vill ge fåglarna tillbaka den lilla ön där de kan häcka något så när mer fridfullt och säkert än idag!

För mig känns det så patetiskt att ens tänka tanken på att det skulle vara viktigare att folk fick tillgång till de där centimetrarna på ”häckningsön” än att fåglarna åtminstone ska få häcka ifred!

Anette

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel