Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ge exempel på felaktigheterna, Elizabeth!

Elizabeth Salomonsson, jag vet inte riktigt var jag ska börja när det gäller att bemöta ditt påstående om hur bra företagsklimatet i Köping är. Men jag konstaterar att de i Arboga och Kungsör glädjer sig när de klättrar uppåt på Svenskt näringslivs undersökning om företagsklimatet. I Köpings Kommun konstaterar kommunalrådet att allt är fel när det gäller kritiken mot Köpings kommun: ”De för en kampanj mot oss!”

Du skriver att Svenskt näringsliv kommer med felaktiga påståenden och insinuationer, men Du vill inte skriva om vad? Så länge Du inte vill svara måste jag ställa mig frågande:

– Varför riktar en riksorganisation en kampanj mot en småstad? Vad vet du? Du skriver att det finns många bra företag i Köping. Naturligtvis håller jag med dig om det. Men är det kommunens förtjänst?

Du ondgör dig också över att den lokala tidningen inte publicerade något om det goda ekonomiska resultatet kommunen gjorde 2019. Jag måste då fråga dig om varför tryckningen av Köpings kommuns Bokslut 2019 inte gjordes i Köping.

Den runt 100 sidor stora publikationen framställdes i Västerås. Det finns ju tryckerier i både Köping och Arboga. Fick de ens lämna offert? Tror du att sådana affärer bidrar till ett gott företagsklimat i Köping?

När det gäller upphandlingen av skolskjutsar till Köpings kommun skriver du att Köpings Kommun inte är inblandad! Det är i sanning uppseendeväckande. Du skyller på Svealandstrafiken. Har de makten över Köpings skolskjutsar? Har vi inte en Upphandlingsenhet som klarar av en sådan upphandling, eller åtminstone kan föra in kommunen på rätt spår?

När det gäller frågan om våra fyra kommunalråd så vet ju alla att det var en konstruktion man gjorde för att några partier skulle hänga kvar vid makten. Det blev väl inte plötsligt så mycket jobb efter valdagen att man gick från två till fyra kommunalråd, eller?

Till sist: Du skriver att ”dialog ger mer än konfrontation”. Vad tror du att de 235 stuginnehavarna på Norra Mälarstranden tycker – de som i många fall har fullt fungerande – godkända - Vatten och Avloppsanläggningar men som tvingas att lägga ut 300 000–400 000 kronor på nydragningar. Dialogen har tydligen skett mellan VA-chef och kanslichef och därefter med kommunstyrelsens ordförande (Salomonsson).

Dessutom såg väl alla i den lokala TV-sändningen från Kolsva hur snabbt Kolsva kommundelsnämnd avfärdades och begravdes. Var det någon som upplevde en dialog där?

Köpingsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel