Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gäller inte reglerna om bygglov alla?

För ca 10 år sedan så bytte vi ett fönster mot en altandörr, för detta krävdes bygglov och det gick ut brev till alla grannar som skulle ”drabbas” av denna förändring i deras utsikt.

Därför blir man förbryllad när man läser att boende på Violinvägen inte fått information om att det ska byggas 2-planshus istället för 1-planshus. Är det inte längre rutin att man skickar ut förändringar av planerade byggen? Gäller inte samma regler som förr?

Minns även att de som önskade byta takfärg vid takomläggning inte fick det godkänt ens, då det inte skulle stämma in med övriga hus i området. Men nu verkar det vara nya tider eller ny personal på bygglovs-kontoret. Det skickas ut felstavad information och fel namngivet av detaljplan. Vad har hänt med kompetensen på kommunens avdelningar? Är det ingen ansvarig inom kommunen som funderar på det?

Läser även att Vasagymnasiets lokal där det tidigare hölls industriutbildning ska säljas. Vad är det tänkt att användas till kan man undra. Det är väl inte inplanerat i stadsplanen att det ska ligga en industri bredvid skolan och i villaområdet? Är det någon som vet vad de gör i kommun nuförtiden kan man undra?

Snickaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel