Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Företagare, ställ om för vården nu!

Samtidigt som många arbetare inom industrin just nu permitteras på grund av minskad produktion så jobbar arbetare inom välfärden dygnet runt med allt för bristfällig skyddsutrustning. Läget ser väldigt olika ut men det saknas allt från handsprit till munskydd och visir både i sjukvården och omsorgen runt om i länet.

Denna pandemi påverkar oss alla på något sätt och situationen är väldigt speciell och unik. Då krävs också speciella och unika lösningar. Vi måste tillsammans hjälpas åt för att se till att Sverige kommer ur denna kris på bästa sätt.

Kommunal Bergslagen och IF Metall i Västmanland uppmanar länets alla företag att göra allt som går för att ställa om sin produktion för att stötta upp vård och omsorg med den skyddsutrustning som behövs. Välfärdsarbetarna jobbar med att vårda människor i riskgrupp eller de som redan är smittade av covid-19-viruset, och i den kampen måste de få känna sig trygga.

För att skydda och säkra medlemmarna i Kommunal och för att rädda fler jobb för medlemmarna i IF Metall så vill vi med denna uppmaning understryka vikten av samarbete och samverkan i svåra tider.

Så nu är bollen skickad till Västmanlands företag och även till regionen som behöver samordna detta – tar ni emot den?

Malin Ragnegård, avdelningsordförande Kommunal Bergslagen

Kalle Sahlin, ordförande IF Metall avdelning Bergslagen

Robert Fredriksson, ordförande IF Metall avdelning Mälardalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel