Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Flugor, stank och risk att ramla ner i avloppsbrunn – får man göra hur som helst med gatuarbeten, Arboga kommun?

Bara undrar om kommunen får göra hur som helst när det gäller grävningsarbete i villaområden?

Kommer hem ifrån jobbet och ser att gatan utanför min infart till huset är uppgrävd så att det knappt går att komma in på uppfarten, ringer kommunen för att få information om vad som sker. Får efter ett antal samtal tag i någon som vet något och får till svar att det skall utföras diverse rörbyten i gatan.

"Vi kommer att fortsätta arbetet om tre veckor och hålla på i fyra veckor (v. 22-25)" får jag till svar.

I mitten av vecka 23 påbörjas arbetet och fortsätter till dagen före midsommar, vid lunch.

Sedan blir det för kommunen att fira en trevlig midsommar, vår midsommar blir inte lika trevlig då avloppet ej är igenlagt – utan avföring, urin och övrigt som spolas ned i en toalett går rakt ut i den grävda gropen utanför vårt hus.

Sedan blir det för kommunen att fira en trevlig midsommar, vår midsommar blir inte lika trevlig då avloppet ej är igenlagt.

Det luktar avföring och är enormt mycket flugor på grund av detta, så det går inte att sitta ute ens på baksidan av huset.

Ringer kommunens jour som frågar mig: "Vad ska jag göra åt detta, det är ju midsommar?".

Denna grop är nu igenlagd, men den utanför min uppfart (som för övrigt saknar lock på avloppsbrunnen så att det luktar avföring igen) är fortfarande inte något gjort åt, den har alltså varit uppgrävd i tio veckor utan att något blivit gjort.

Hoppas att inte någon liten kommuninvånare ramlar ner i brunnen.

Har mailat och ringt någon ansvarig (bett att kommunen skall ringa upp mig via tel.svar) på kommunen, men utan framgång...

Eftersom ni inte svarade på mail eller på telefon så hoppas jag på ett svar denna väg?

Magnus Eriksson

Sofiedalsgatan, Arboga

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel