Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ett Köping utan isbana kommer att kosta

Såg ett program med Mats Sundin. Markus Näslunds pappa hade gjort en studie på Markus, Peter Forsberg, Mats Sundin och Niklas Lidström. Alla hade ett snitt på 30 timmar spontanidrott i veckan!

Naturligtvis är det extremt och alla blev världsstjärnor. Men idag har vi massor med barn/ungdomar som inte ens kommer upp i tre timmar per vecka. Det här är ett jätteproblem, inte bara för idrotten utan framför allt för folkhälsan.

Mats berättade också hur mycket nytta han hade av bandyplan i Sollentuna. Där grundlade han en stor del av sin skridskoåkning när han inte kunde vara i ishallen.

Att barn och ungdomar (även vuxna) inte rör på sig är ett samhällsproblem som bara växer. Att då ta bort bandyplan, med motiveringen att det kostar för mycket pengar, är som att skjuta sig själv i foten. Den summan är ingenting mot vad det kommer att kosta Köpings Kommun i framtiden.

Jag bör kanske tillägga att jag varken är bandyspelare eller Köpingsbo.

Anders Larsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel