Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En folkkyrka oavsett vem du är

Nu på söndag den 19 September så är det val till Svenska kyrkan. Det fungerar ungefär som det vanliga valet att du röstar till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen. I kyrkovalet röstar du till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet.

Nu har du som Arbogabo som är medlem i Svenska kyrkan och 16 år chansen att påverka vilken kyrka du vill ha i Arbogabygdens församling. Jag kandiderar nu för första gången i ett kyrkoval och till Arbogas kyrkofullmäktige för Socialdemokraterna.

Vi vill ha en öppen och demokratisk folkkyrka där alla är välkomna oavsett vem du är. Vi i Socialdemokraterna i Arboga vill:

• Fortsätta att ge avgiftsfria konserter och andra evenemang

• Fortsätta att ha avgiftsfri ungdomsverksamhet

• Utveckla den digitala tekniken och kunskapen så att ännu fler kan ta del av kyrkans verksamhet

• Alltid fortsätta att idogt och modigt arbeta för alla människors lika värde, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet

För oss är kyrkan en del av vårt gemensamma arv och vi vill värna dess viktiga uppgifter för vår gemensamma framtid. Gör din röst hörd gå och rösta i kyrkovalet nu på söndag den 19 September och om du håller med det Socialdemokraterna vill så lägg din röst på oss.

David Johansson (S)

kandidat i Arbogabygdens församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel