Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Elizabeth Salomonsson, värnar du miljön och medborgarna eller inte?

Artikel 43 av 47
VA-bråket i Köping
Visa alla artiklar

"Norr Mälarstrand" får mig att känna obehag. Man får hoppas att det inte är ett begynnande storhetsvansinne från de styrande i Köping när man väljer namn på sina projekt för mig veterligen så ligger Norr Mälarstrand i Stockholm.

Oavsett val av namn på projektet så är det för mig obegripligt att kommunens politiker (eller majoriteten av dem) inte lyssnar på sina medborgare utan kör över dem med allt de har i arsenalen.

Uppenbarligen förorenar vi inte naturen eller Mälaren längs nämnda områden så som Köpings kommun påstår, det är bevisat bortom all tvivel av mycket meriterade experter och mycket väl verifierad vetenskap. Trots det så stångar sig kommunen blodig i sin iver att genomföra exploateringen av nämnda områden. För det är precis det som det rör sig om, framtida exploateringar. Köping lider brist på möjliga områden lämpliga för exploatering och "Norr Mälarstrand" är en våt dröm i det avseendet.

Elizabeth Salomonsson säger att hon får många samtal från folk här ute som vill ha VA och är angelägna om att projektet genomförs. Det är ganska konstigt att de inte syns och hörs här ute i områdena eller i debatten. Så farliga är vi inte, vi VA-motståndare, att det skulle hindra dem från att direkt yttra sig.

Vad jag sett så är det två personer som yttrat sig offentligt i positiv bemärkelse sedan denna cirkus startade.

Medan minst 170 fastigheter är emot, av 235. Vart tog demokratin vägen undrade han stillsamt...

Jag har ett förslag för att en gång för alla avgöra denna infekterade fråga, demokratiskt dessutom vilket borde passa en socialdemokrat särskilt väl. Antar du den utmaningen, Elizabeth?

Genomför en undersökning där befolkningen längs berörda områden får svara på vilken lösning de vill ha och gå på det svaret i era fortsatta beslut med hedern i behåll. Oavsett lösning så ska den absolut värna miljön och särskilt vår kära Mälaren och där tror jag mig ha allas stöd till 100 procent. Oavsett boendeform och nuvarande status på avloppen.

Förslag på frågeställning kan se ut så här med min egen fastighet som exempel:

1. Kommunalt VA 411 000 kronor i anslutning plus egenkostnader cirka 100 000 kronor, totalt 511 000 kronor.

2. Lokal gemensamhetslösning, EU-godkänd komplett 90-150 000 kronor.

3. Utbyte befintlig trekammarbrunn mot reningsverk, EU-godkänd 56 000 kronor.

Tekniskt så är det bevisat utom all tvivel att den billigaste lösningen renar bäst, och den kommunala sämst av de tre, vilken väljer du Elisabeth, du tänker väl på miljön?

Anders Björkroth

Karlsvik Stäudd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel