Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Egen planering i hemtjänsten har lett till osämja

Svar till signaturen ”utbränd”, publicerad 12 februari 2020 i Bbl/AT.

Hej! Jag ska ge dig några snabba svar, och de kommer vara på övergripande nivå. Du får gärna ta kontakt med mig personligen om du vill diskutera förutsättningarna för just din arbetsgrupp.

Vi har inga siffror som visar på att sjuktalen inom hemtjänsten går upp, tvärtom har de gått ner de senaste åren.

Planeringen för hemtjänsten ska ligga på 65-70 procent brukartid och resten av gruppens planerade dag är vad som kallas ”kringtid”. Den tiden ska räcka till för att personalen ska kunna ha möjlighet att till exempel ta en kaffepaus, göra ”oplanerade” arbetsinsatser och ta sig mellan de olika adresserna. Tanken är så klart aldrig någon annan än att planeringen ska vara rimlig och kunna utföras.

Att planera själva i gruppen har tidigare lett till osämja eftersom ett schema aldrig kan bli hundra procent som var och en i gruppen vill ha det. Om ni har synpunkter som kan leda till förbättringar för både personal och brukare så tar vi däremot tacksamt emot dem. Det är som sagt bara att ta kontakt!

Sassa Carlström, äldreomsorgschef Köpings kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel