Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dumpad av vården i kylan utan skor och ytterkläder

Nu får det vara nog!

Jag är så upprörd. Jag vaknade bara mitt i natten av att någon bankade på min dörr. Jag blev såklart jätterädd då jag bor ute på landet och har aldrig fått besök på natten innan.

Jag hörde att någon bankade på dörren, och jag ringde granne som skulle komma omedelbart, men då hörde jag att det var min man som ropade på mig, och när jag öppnade dörren kunde han knappt stå, utan ytterkläder och skor i kylan.

Tidigare hade jag skickat in honom med bröstsmärtor med ambulans. Ute på gården stod en taxi som åkte direkt när han såg att jag öppnade dörren.

Min man som är dement kunde inte redogöra för hur det hade gått på akuten eller varför han åkt hem. Ingen kontaktade mig och sa att han skulle komma hem heller. Tänk om jag inte hade hört honom banka på dörren, hade han frusit ihjäl?

Han var rejält kall när jag fick in honom, och jag kunde inte somna om något mer den natten.

Hur kan man göra såhär mot medmänniskor?

Det värsta är, att detta var inte första gången. För ett tag sedan hade han varit på sjukhuset, när han kom hem hade han kateter, men visste inte vad det var, och jag visste inte varför. Han hade även intorkad avföring och trycksår på rumpan när han blev hemskickad.

Det här är så kränkande beteende mot både min man och mig. Vi har pratat med sköterskor och berättat situationen, men det blir inte bättre. Nu måste det ske en förändring inom svensk vård! Bra vårdplanering och nära kontakt med anhöriga måste prioriteras för att man ska få ha en dräglig situation när någon blir sjuk. gammal som ung!

Ledsen, rädd och arg fru

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel