Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Drastiska trafiklösningar krävs vid Vasagymnasiet

De boende längs infarten till Vasagymnasiet i Arboga har klagat i många år, minst 20 år,  på den ökade trafiken till och från skolan.  Ett alternativ som kommunen glömde bort i byggivern var att en ny väg hade kunnat gjorts från Engelbrektsleden där höghuset och småvillorna byggdes. Där hade en väg till skolan kunnat dragits in utan att störa boende. Men nu är den lösningen också igentäppt av hus.

En lösning kan vara att göra vägen till Vasagymnasiet enkelriktad, så att endast de boende kommer in till sina hus. Göra som de i Köping gjort med en gata strax vid S:t Olovsskolan.  Där är genomfart förbjuden och de som blir påkomna med att åka där utan att bo där får böter.  

De som behöver komma till gymnasiet får hänvisas till Vasahallens parkering eller långtidsparkeringen.

Eftersom det inte verkar finnas någon lösning utan att störa boende med trafiken till och från Vasagymnasiet så måste kommunen tordas göra något drastiskt. Man får se till trafiklösningar, vad gör andra kommuner med vägar och gator som stör i villaområden. När det byggdes nytt badhus åktes det omkring och provbadades för att se vad för slags badhus som skulle byggas. Gör så nu med. Ta kontakt med andra kommuner, hur gjorde de för att hitta en bra lösning.  Lösningen kan inte vara att förstöra ett grönområde som det mellan Vasahallen och Vasagymnasiet.

Arbogabo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel