Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det saknas fortfarande svar om äldrevård i Arboga

Ja, tyvärr det måste bli ytterligare en insändare om äldrevården i Arboga eftersom jag inte fått svar på alla mina frågor, trots artiklar och andra insändare.

Vad jag förstår ska samtliga äldreboenden renoveras.

Fråga 1: Varför görs detta samtidigt och inte på ett boende i taget under flera år?

Fråga 2: Vad innebär detta för väntetiden för ett vårdboende? Hur många månader/år får man nu vänta? När nu alla boende ska renoveras, tas då hänsyn till åsikter från personal, anhöriga och de boende själva? Många har t ex uttalat sig om att det är helt onödigt med kök till varje rum. Jag förmodar att det blir en stor kostnad om alla spisar på alla boende ska bytas ut.

Fråga 3: Kommer det i fortsättning att finnas kök? Och varför? Vad skulle kostnadsminskning bli att man tog bort dessa? Det är inte hur ett boende ser ut som gör att det fungerar, den stora resursen är fortfarande personalen. Det hjälper inte hur skinande rent och nytt det är runt omkring de boende om inte verksamheten och skötseln fungerar. Vi har läst många artiklar, lyssnat på många radioreportage och sett många inslag på teve om misskötseln av de äldre. Men vi har också sett, läst och hört inslag om vårdhem som fungerar bra och där alla är nöjda, de boende själva och personalen.

Fråga 4: Hur går man vidare i Arboga? Ser man och lyssnar man till de goda exemplen och tar till sig detta? Eller?

I.M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel