Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det magiska sommarlovet – ett magplask

Visst minns ni pirret i magen inför sommarlovet å alla ännu ej upplevda äventyr som skulle komma. Varma soliga dagar, en smältande glass i solen och otaliga dopp i sjön. Denna sommar kommer att bli än mer magisk.

På Nibble skolområde har i dagarna inte mindre än sjutton elevassistenter fått ett fint litet brev där det stod att de på grund av besparingar till hösten ska förflyttas till andra arbetsplatser inom Köpings kommun. De elever som haft dessa assistenter som stöd kommer alltså under detta sommarlov genomgå en fantastisk förvandling. Tänk lite som en fjäril som går från larv till puppa och slutligen till fjäril. Här hoppar vi över ett steg. Vi går från larv till färdig fjäril ty när höstterminen kommer så skall dessa elever i behov av särskilt stöd, klara sig utan stöd.

Visst känns väl det kommande sommarlovet magiskt? Det vill säga om vi kan bortse från elevernas oro och ångest inför en skolstart utan stöd, föräldrarnas oro, ledsamhet och ilska inför densamma samt skolpersonalens oro och förtvivlan likaså. De bitarna är tyvärr svåra att bortse ifrån och plötsligt känns inte sommarlovet magiskt alls.

Pengar ska sparas in och som vanligt är det fel personer som drabbas. I detta fall barnen. De barn som ska växa upp och fungera i ett samhälle.

Min fråga till politikerna: Hur ska de kunna göra det om de inte får det stöd som de behöver och har rätt till?

Orolig förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel