Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det blir en annorlunda påsk i år

En pandemi drar fram över världen och plötsligt är inget sig likt. Många människor blir sjuka, några blir allvarligt sjuka, så sjuka att de dör. Vi tvingas att leva i karantän och isolering och det skapar oro och rädsla. Vi är rädda för att bli sjuka eller förlora jobbet. Vi är rädda för att inte orka med isolering och ensamhet. Vi är rädda för döden.

Det blir en annorlunda påsk i år men under lagren av påskharar, godisägg och färgglada fjädrar finns det en fantastisk berättelse att upptäcka. En berättelse om utsatthet, lidande och om Kärleken som övervinner döden.

Jesus berättade om Gud på ett sätt som ingen gjort förut men det var mer än bara ord. Han stillade stormar, förvandlade vatten till vin och när Jesus mötte människor så såg de i honom en annan värld, en värld i harmoni.

Vi lever fortfarande i en värld fylld av sjukdom och lidande, det blir väldigt tydligt just nu, men något förändrades för alltid på korset. Jesus öppnade dörren till den nya världen, där kärlek fördriver rädslan, där frid stillar oro och där ingen ensamhet finns mer.

Det blir en annorlunda påsk i år. Vi är begränsade av restriktioner och kan kanske inte göra den planerade påskresan eller besöka dem vi längtar efter. Men färgglada fjädrar och målade ägg behöver vi inte vara utan, de kan få sprida glädje i en svår tid. Denna påsk kan också bli ett tillfälle för dig att upptäcka den nya världen och lära känna Jesus. Läs berättelsen, delta i någon av alla de gudstjänster som sänds, bed en enkel bön och samtala med någon om dina tankar.

Nu behöver vi varandra. Låt oss bygga helande gemenskaper där ingen behöver vara ensam och där vi lär oss nya sätt att nå varandra i en tid av isolering. Det finns ett hopp som bär genom oro & genom den tid som är just nu, men också genom det som hände igår och det som kommer i morgon.

Ingemar Forss, Linalie Newman

Missionsdirektorer Evangeliska Frikyrkan

Andreas Rosdal Pastor Örtagårdskyrkan

Stig Haglund Ordförande Pingstkyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel