Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Den så kallade idrottsstaden Köping

Tänk vilken tur vi har som har råd med fyra kommunalråd i Köping. Hur många kommuner i Köpings storlek har det? Vilket borde innebära att de har full koll på våra idrottshallar och ungdomsaktiviteter.

Nu när det är vintersäsong är ishockey och bandy högaktuella sporter. Man får då höra att kommunen inte tänker satsa några pengar på bandybanan. Det innebär alltså att våra ungdomar som vill spela hockey, bandy och friåkning ska dela på tiden i ishallen.

Kommer det att bli ytterligare träningar och matcher som läggs i Kungsör än de som redan är? Har alla barn möjlighet att ta sig till Kungsör för att få träna eller är det slutspelat för dessa barn?  Vilket miljötänk av våra politiker som ser till att det blir många resor mellan Köping och Kungsör.

Är det inte ungdomen vi ska satsa på?  De är väl vår framtid. Är det inte så att forskning visar att barn ska röra på sig mer för att må bra och tänka bättre.  Är det inte så också att om de har något meningsfullt för sig blir det mindre skadegörelse.

Men så tänker vi tydligen inte i Köping. Två säsonger har vi bett om extra steg på läktaren så barn, pensionärer och handikappade kan ta sig upp utan besvär. Första året vi frågade fick vi till svar att det inte var inlagt i budgeten nu har det snart gått ytterligare en säsong och inga steg finns. Vems ansvar är det vid en olycka? Vi pensionärer och handikappade får åka till Kungsör och Hallstahammar då deras ishallar är gjorda för alla.

Pensionär och före detta sosse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel