Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De äldre behöver vår hjälp

2,3 miljoner pensionärer bor i vårt avlånga land och pandemin (som förhoppningsvis är på väg att försvagas helt), har drabbat dem oerhört mycket.

Utöver det stora antalet dödsfall, rädslan och osäkerheten, så har de äldre varit borta ifrån sina barn och barnbarn. Deras isolering och ensamhet förvärrades ännu mer de senaste två åren.

Nu, när samhället öppnas ännu mer, är det viktigt att vi hjälper till och får de äldre att återfå sin livslust. Ring eller om du är vaccinerad eller har antikroppar, besök en person som du har som släkting som är äldre. Ta ett fika eller en lunch tillsammans. Gör något så ovanligt som att skicka ett vykort från staden där du bor.

Allt handlar inte om instagram, snapchat, facebook och enbart det digitala. Vi måste visa medmänsklighet och värdighet gentemot våra äldre. Låt oss inte glömma, att våra äldre har varit med och byggt det Sverige som du och jag får uppleva idag.

Avni Dervishi, statsvetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel