Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför kräver Herrgårdsbron åtta veckors stängning

Svar på insändare från ”promenerande + 70

Tack för dina synpunkter och frågor.

Anledningen till avstängningen av Herrgårdsbron är att de tvärgående fogarna (gångjärnen) som sammanfogar bro och landfästen är i så dåligt skick att vi inte kan garantera att fogar och konstruktion håller i framtiden. Det är därför av stor vikt att fullt ut renovera dessa centralt viktiga konstruktionsdetaljer.

Vid utförandet av fogbytet kommer kör- och gångbanornas tvärgående sidor mot landfästena att schaktas bort och brokonstruktion och landfundament friläggas. Därefter behöver betongkanterna vattenbilas, och nya stålkonstruktioner monteras för att göra plats för dom nya fogkonstruktionerna.

Eftersom utförandet kräver att brons hela tvärgående sidor i ost västlig riktning är frilagda, och montaget av nya fogar kräver brons hela bredd, kan vi helt enkelt inte låta trafikanter passera på ett säkert sätt under utförandet.

Skribenten frågar i insändaren om tiden, 8 veckor, och menar att mer personal och maskiner kan minska tidsåtgången med fem till sex veckor.

Svaret på frågan om tidsåtgång är att en resursökning i form av personal och maskiner inte skulle påverka tidsplanen. Det som påverkar vårt arbete mest är leveranstider.

Vi lever nu i en pandemi som också påverkar leveranser av material och varor. Detta drabbar även byggprojekt i alla former, där leverantörer kämpar för att bland annat få råmaterial levererat. Lägg därtill att industri och byggsektor går för högtryck, och för dom allra flesta är orderböckerna fulla sedan länge.

Vi har full förståelse för att renoveringsarbetet under denna period innebär att vissa av våra kommuninvånare och besökare får en längre resväg och det är något vi ber om överseende för. Vi vill passa på att tacka alla berörda för visat tålamod.

Magnus Andersson

Vd, Arboga kommunalteknik AB.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel