Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Därför en ny infart till Vasagymnasiet

Svar på insändaren ”Det behövs en miljöminister i Arboga

Förslaget till ny detaljplan för området kring Vasagymnasiet har varit ute på samråd och vi har fått in flera synpunkter från engagerade kommuninvånare.

Vi ska nu gå igenom dem för att ta fram ett reviderat förslag till granskningen. Under granskningen finns ytterligare en chans att lämna synpunkter på förslaget. Information om de detaljplaner vi arbetar med och hur du kan lämna synpunkter finns på Arboga kommuns webbplats arboga.se/detaljplaner.

När vi påbörjar ett detaljplanearbete gör vi det för att det finns ett behov av att utveckla Arboga. Under detaljplanearbetet undersöker vi befintliga förutsättningarna och hur vi kan utveckla området. Vi undersöker bland annat trafiklösningar, konsekvenser för barn, buller, dagvattenlösningar, och lämplig gestaltning av ny bebyggelse, för att nämna några aspekter.

Den nuvarande infarten till Vasagymnasiet går rakt igenom ett bostadsområde. Därför undersöker vi nu om det går att få till en lämpligare infart. Vi arbetar även löpande med att förbättra infrastrukturen för gång och cykel och ser mycket positivt på om människor väljer att gå eller cykla i Arboga.

När det gäller skolskjutsar så upphandlas dessa inte direkt av kommunen utan av Svelandstrafiken. Alla bussar som idag används för skolskjutsar går på HVO, förnybar diesel. Kommunen betalar inte extra för att fordonen ska åka långt från sina egna depåer utan det lägger varje bussbolag in i sitt anbud. Har du fler frågor och funderingar kring upphandling av skolskjutsarna så ber vi dig att kontakta Svelandstrafiken.

Tack för dina synpunkter

Anne-Marie Fredriksson

samhällsbyggnadschef, Arboga kommun.

Ulrika Hansson

skolchef, Arboga kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel