Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags för ny ledning inom brandkåren

Nu har jag pratat med facken, arbetsmiljöverket samt läst dagstidningar och sett på tv. Det är verkligen ingen trevlig bild som framträder. Vad facken anbelangar så har de länge försökt få ledningen att inse sitt ansvar men hela tiden pratat för döva öron.

I Sverige så gäller lika lag för alla även politiker i direktionen så jag kan bara instämma i att man verkligen anmäler dessa systematiska lagbrott från ledningens sida så att man inte kan lägga locket på inom organisationen och genom härskartekniker skapa en tystnadskultur som indirekt accepterar detta.

Med tanke på omfattningen av alla arbetsmiljöproblem så kan man nog förutspå att det bara är en tidsfråga innan ledningen måste besöka tingsrätten.

Tillsätt en oberoende part som genomlyser hela organisationens verksamhet så att vi som röstar och betalar verksamheten genom skattemedel kan få ta del av hur direktionen med ordförande Anders Röhfors (M) styr verksamheten.

Med tanke på omfattningen av alla arbetsmiljöproblem så kan man nog förutspå att det bara är en tidsfråga innan ledningen måste besöka tingsrätten.

Jag har tidigare frågat här i tidningen om det är bättre att betala böter och skadestånd än att ha en ledning som klarar av att leda verksamheten så vi har en brandkår som kan fungera fullt ut vid behov, nåt svar har fortfarande inte erhållits. Svaret efter dessa intervjuer verkar vara att såväl politiker som chefer fullständigt nonchalerar lag och avtal vad gäller personalens säkerhet och brandkårens effektivitet. Ni försöker till och med skylla på personalen när ni själva gör misstag (deltidsbrandmän utan körkort).

På kommunalförbundets hemsida står det att ”Idén med förbundet är att effektivisera och minska kostnaderna i verksamheter som kan skötas tillsammans.”

Nu frågar jag er i ledningen än en gång, Anders Röhfors, Elizabeth Salomonsson och Pelle Strengbom, är den senaste tidens påtalade brister och uppträdande att effektivisera och minska kostnader i verksamheten?

Anders Röhfors (M), har du verkligen så gott om skattemedel att du är beredd att betala så stora skadestånd som det nu föreligger inom räddningstjänsten? Du har ju nyligen i egenskap som P7 ledare lagt sparplaner på talpedagogerna inom Arboga vilket du kanske kunde ha undvikit om du hade valt att agera som direktionens ordförande och bytt ut den ledning som bryter mot lagar, avtal, förordningar och därmed kostar oss skattebetalare onödiga pengar, vi vill hellre ha våra talpedagoger som gör ett fantastiskt arbete för de barn som behöver det

Jag läste i tidningen att du tror dig kunna styra massmedia så jag kan väl inte förvänta mig att du svarar på mina frågor då du inte ens svarar media så jag vänder mig nu också till de politiska partierna Moderaterna och Socialdemokraterna med samma frågor. Jag får se om partierna står bakom och tycker som Anders Röhfors (M) eller om det finns andra som faktiskt kliver fram och tar sitt ansvar och kräver en förändring och genomlysning av verksamheten.

Besviken kommuninnevånare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel