Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Chans att hålla vad ni lovat om skolorna

Läste Annica Gustafssons insändare om vad politikerna lovat innan valet angående skolor i Medåker och Götlunda, inget parti har sagt något före valet 2018 att lägga ner skolorna.

Nu har våra politiker chansen att visa att löften före ett val kan hållas även efter ett val. De löften de gav om skolorna kan inte misstolkas utan de har helt klart lovat att skolorna ska finnas kvar.

Om de nu väljer att lägga ner dessa skolor så har det inte kommit på tapeten sista veckorna utan de har pratat om detta minst ett år och då hade de kunnat framföra detta under valet 2018, men inget har framkommit om nedläggning.

C speciellt har stått längst fram med plakaten: Våra ställningstaganden i både valet 2014 och 2018 är tydligt och klart, skolorna i Medåker och Götlunda ska få vara kvar.

Många barnfamiljer som valt att flytta till Medåker och Götlunda har haft detta i bakhuvudet; att skolorna ska finnas kvar. Det kan faktiskt ha varit en av anledningarna att de flyttat från Arboga tätort till Medåker eller Götlunda.

Kommer det att sparas så mycket pengar på att lägga ner dessa skolor?

Jag tror inte det och det man spar in på att lägga ner skolorna gör att det blir kostnader på andra ställen.

Seppo Wickman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel