Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Centern svarar (S): ”Vi har ett ansvar att se till helheten”

Svar på insändare från socialdemokraterna.

Vi har ett ansvar att se till helheten, till att alla barn och elever i Arboga får bästa möjliga förutsättningar till en bra förskola och skola. Om vi ska skapa en skola för alla barns bästa måste vi se till helheten. Vi kan inte bara se till en av skolorna utan att ta hänsyn till vilka konsekvenser det innebär i andra skolor.

När vi kan använda skattemedlen mer effektivt och även säkerställa hög kvalitet och likvärdighet är det vårt ansvar att göra det.

Förslaget som berör skolans organisation under flera år framåt har tagits fram av medarbetare inom skolan. Det förslag på utveckling som finns är grunden för det som ska beslutas efter folkomröstningen. Vi ställer oss bakom det förslaget. Flera enheter har behov av nya lokaler med bättre arbetsmiljö och nya möjligheter till pedagogiska lösningar. Det innebär att vi har ett behov av att förändra lokalbeståndet. De lokaler som inte är ändamålsenliga ska ersättas.

Det handlar inte om nedläggningar eller splittringar av barngrupper, det handlar om förnyelse. Vi planerar för att bygga nytt innan det gamla stängs ner, en process över många år. Bland annat planeras för en ny förskola på norr, detaljer som placering är inte klara. Just nu byggs en ny förskola, vilket innebär att vi i höst kan lämna mindre ändamålsenliga lokaler, för att förbättra kvalitén för barn och personal.

Det är skolinspektionen som fattar beslut om friskolor. Kommunalrådet har inte tagit ställning i den frågan. Frågan om skolorganisation har debatterats i barn- och utbildnings-nämnden.

Vi tar gärna debatten, när frågan om skolorganisationen kommer upp för behandling i fullmäktige kommer vi att ha alla möjligheter att debattera frågan även där. När vi behandlar frågor om vår framtid behöver vi politiker visa mod, våga tänka nytt och förändra det som behöver förändras. Vi behöver ta ansvar för helheten.

Hans Ivarsson

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Richard Fallqvist

1:e vice ordförande barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel