Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: BUN-ordförande svarar orolig mamma

Svar till signaturen ”Orolig mamma

Alla barn har rätt till de möjligheter till lärande, utveckling och stimulans som förskoleverksamheten kan erbjuda. Därför har även barn vars föräldrar är föräldralediga med småsyskon rätt att vara i förskolan. Vi vill kunna erbjuda en god verksamhet med god kvalitet för alla barn i förskolan.

I en tid med ansträngd ekonomi har vi i Arboga därför prioriterat att behålla antalet pedagoger i stället för att erbjuda föräldrarna olika varianter på vistelsetider.  Barnen får vara på förskolan förmiddag eller eftermiddag fem dagar i veckan. Utifrån ett barnperspektiv får barnen mer kontinuitet genom att ha en daglig kontakt med pedagoger och andra barn istället för längre vistelsetider under färre dagar.

Jag har förståelse för att ”orolig mamma” har önskemål om en annan förläggning av tiden för sitt barn på förskolan. Olika familjer har olika förutsättningar. Vi har försökt hitta den lösning som ger en så bra verksamhet som möjligt för barnen.

Vänliga hälsningar

Hans Ivarsson

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel