Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Brandkåren faller samman som ett korthus

 
Brandkårskrisen
Visa alla artiklar

Nu har vi ingen riktig brandkår längre, den faller samman som ett korthus.

Läste i tidningen att våra brandmän inte har körkort för motorsåg så de har tagits bort ur bilarna. Hur kan man ta bort sågarna i stället för att utbilda de som behöver? Om en motorsåg behövs ska den rekvireras från någon som har behörighet. Politisk ledning och brandchef driver verksamheten så vansinnigt att nu ska brandmännen stå och vänta medan en motorsågsman anskaffas om behov skulle uppstå, och detta är bara början.

Nästa vansinne är att det inte finns förare som får köra hävaren, det erfordras ett speciellt körkort för att hantera den, inte ens heltidsstyrkan i Köping har körkort. Hittills har ledningen beordrat personalen att köra hävaren trots avsaknad av körkort, senast var nyligen i kyrkobranden. Enligt tidningen verkar de fortsätta och beordra? Frågan är om det inte är straffbart att beordra folk till sånt som de inte har formell kompetens att utföra.

Om ni tror att vansinnet tar slut nu så bedrar ni er, all taksäkringsutrustning är så gammal att brandmännen inte får använda repen utan de måste kasseras (källa: Hel- och deltidsbrandmännen själva) Detta betyder att nu så kan man inte göra livräddning på högre höjd än våning tre.

Jag har varnat tidigare för att ledningen systematiskt verkar nedmontera verksamheten för att motivera en ny station på Köpings bakgård, detta för att motivera att man måste anta den höga kostnaden för nya stationen. Tror ni politiker att vi inte kommer att komma ihåg detta i nästa val?

Nu är det dags att ni alla tre i presidiet träder fram och redovisar till oss skattebetalare vad ni håller på med. Kommunalförbundet är inte nybildat på det sättet, så ni har haft gott om tid på er att ta reda på vilka krav som gäller.

Så Anders Röhfors, hur har du förvissat dig om att du gör allt vad arbetsgivaren ankommer för att förhindra olycksfall och arbetsskador inom förbundet? Det står nämligen i arbetsmiljölagen att du ska göra det. Hur har du förvissat dig om att brandchefen leder verksamheten lagligt och skyndsamt åtgärdar uppkomna brister?

Slutligen så undrar man ju om du leder Arboga kommun lika dåligt och ineffektivt som du leder kommunalförbundet. Var snäll och ge oss en liten inblick så vi vet, eller vill du att vi kommuninvånare själva ska börja undersöka kommunens förehavanden på samma sätt som brandkårens?

Besviken kommuninvånare

Läs också: Brandmännens desperata vädjan om hjälp i Kungsör.

Läs mer: Brandmännen i KAK stämmer arbetsgivaren 

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel