Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bort med pampväldet i Kungsör

Annons

Tack Matilda Molander.

ledarsidan i Bbl/AT den 12 april har Matilda Molander verkligen belyst de problem som finns i Kungsör och förmodligen andra småkommuner, nämligen att det är några enstaka politiker som finns med i flera nämnder och kommunala bolagsstyrelser. Dessa få men starka politiker har sådan pondus och makt att medsystrar och bröder blir nickedockor.

Det är väl ett belysande exempel som beskrivs i artikeln att S-ledamoten i kommunfullmäktige, fd landstingspolitikern Rigmor Åkesson som ordförande i KFAB “bestämmer” eller i varje fall har stort inflytande i fastighetsbolaget. Inte nog med detta, Rigmor Åkesson är också ordförande i styrelsen för KKTAB (Kungsörs KommunTeknik AB).

Det är otroligt svagt att det ser ut så här med makthavandet i Kungsör. Makten borde väl kunna fördelas på fler händer. Bort med pampväldet!

Det framkom också i artikeln att en ledamot fick frågan av Matilda Molander om hen såg fram mot någon spännande fråga som skulle komma upp på mötet, men av svaret hon fick framkom att vederbörande inte läst på vad som skulle upp på mötet. Jo jo, arvode får man bara man är närvarande. Det kanske är det allra viktigaste för somliga.

Ta tag i de stora problemen i kommunen, nämligen drogförsäljning och användandet av droger bland skolelever. (Det gäller hela KAK-området). De flesta ungdomarna vet vilka som säljer droger men polis och sociala myndigheter kan inte göra något “om man inte kommer på nå´n”. Denna flathet har vi sett i flera år och därför har resultatet blivit vad det är idag. Det finns föräldrar som sagt till polis och soc att deras barn säljer och nyttjar droger, men inget händer. Men om någon skjuter en varg då blir det agerande minsann.

Vi har politiker i vår region Västmanland som är våra representanter i riksdagen och som borde kunna få till lagändringar som ger polisen rätt att vittja misstänkta. Sluta snacka om integritet i alla lägen. Vi behöver aktiva politiker och färre nickedockor!

Mot pampvälde

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons