Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bissen Brainwalk kan vi vara stolta över

Vi har så mycket mer än Tårtgeneralen att vara stolta över i Köping!

Det var i Köping som fenomenet Bissen Brainwalk föddes. Bandyprofilen Mathias ”Bissen” Larsson SM-vinnare i Bandy och överlevare av Stroke ville ge något tillbaka till forskningen som räddade hans liv. Efter en lång och slitsam rehabilitering tillbaka till livet föddes en idé. En idé om att på årsdagen av hjärnblödningen klara av att gå en hel mil, den klassiska rundan som går runt hela Köpings stad. Tanken var att göra det med sina nära och kära som en manifestation och att tillsammans samla in pengar till forskningen som räddade hans liv. Ett event skapades på Facebook som döptes till Bissen Brainwalk där vänner och bekanta bjöds in att delta. Man räknade med närmaste familj och vänner. Eventet gick av stapeln den 27 mars 2011 och det kom närmare 1 000 personer vid KIS-stugan.

Köping slöt upp och samlade den här dagen tillsammans in strax över 100 000 kr till hjärnforskningen. Det stödet Mathias fick känna från Köpingsborna var magiskt. En hel stad sluter upp runt en persons vilja att vända en svår livshändelse till samhällsnytta. Detta fenomen har dessutom spridits ut i landet och övriga världen. Bissen Brainwalk har sedan den dagen samlat in cirka 6,5 miljoner kronor till forskningen av hjärnans sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar.

Vi känner nog alla någon som på ett eller annat sätt är drabbad av någon form av sjukdom eller skada kopplad till hjärnan. Hjärnan styr våra liv och om hjärnan krånglar, då krånglar allt! Kanske går du för en förälder, för en mormor eller farfar, för en vän eller kollega, eller för dig själv. Kanske går du för dina barn, för framtiden, och för att alla ska få den hjälp och de förutsättningar de behöver. Oavsett skäl – i Köping gör vi skillnad tillsammans!

Nästa år firar Bissen Brainwalk 10-årsjubileum i Köping och hoppas på samma fina uppslutning som varit under alla år. Utan Köpings alla företag, föreningar, sponsorer och framför allt ALLA dessa människor som tillsammans går för hjärnforskningen, utan er skulle inte Bissen Brainwalk finns idag!

Lotta Källgren, Ordförande Insamlingsfonden Bissen Brainwalk

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel