Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bilar behövs i glesbygd – men inte i Arboga

Förra veckan läste vi en insändare om biltrafik. Den här veckan har vi dagligen fått rapporter om den privata biltrafiken i Sverige.

Jag förstår att bilen behövs i glesbygdsområden – men i Arboga?

Jag går eller cyklar dagligen förbi tre stora arbetsplatser i Arboga: Stureskolan, Arboga Garnison och Ladubacksskolan och har genom alla år förundrats över antalet bilar på dessa parkeringsplatser. Inte har vi väl bara inpendlare som arbetar där? Eller? Hur många Arbogabor respektive inpendlare arbetar på de här tre arbetsplatserna?

Häromdagen såg jag 35-40 bilar på parkeringen vid Ladubacksskolan och åtta vuxencyklar. Nej, det var inte då barnen hämtas eller lämnas utan mitt på dagen. Jag förmodar att det är likadant överallt på arbetsplatserna.

Finns det någon tjänst inom kommunen som har ansvar för miljö och hälsa? Om, då tycker jag den personen ska undersöka hur mycket tid var och en spar genom att ta bilen istället för cykel. På samtliga kommunens arbetsplatser. Hur lång tid tar det att cykla genom stan från ett ytterområde till ett annat? 20 minuter kanske.

Inte är det så att man måste ha bilen för att köra sina barn till skolan? Eller behöver man bilen för att snabbt kunna ta sig till gymmet för att träna istället för den dagliga träningen som en cykeltur kan ge?

Någon bör räkna på vad detta skulle göra för miljön, cykel eller promenad istället för bil. Hur många barn körs och hämtas från skolan istället för att ta sig dit på egen hand? Mycket intressant nu när idrottslektionerna minskar.

Jag gratulerar er till era höga löner som gör att ni kan ha och använda bilen varje dag, och jag förmodar att om ni har två bilar om ni är två som förvärvsarbetar.

”IM”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel