Annons
Vidare till bblat.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Besparingar på barnen ger en dyr nota i framtiden

När det gäller framtiden i våra skolor så står vi inför stora utmaningar. Barn och utbildningsnämnden ligger 9 miljoner minus för 2020, det innebär fler nerdragningar både gällande lokaler och personal. Nämnden har redan tagit bort all extrapersonal, de som var närmast elever/barn. Om vi fortsätter så, kommer klasserna att bli större med färre lärare.

Lågstadiesatsningen försvinner 1 juli 2020 och ersätts med satsning på Likvärdig skola. Rektorerna flaggar för ytterligare svårigheter att klara resultaten ”..vi får svårigheter i att leva upp till lagkravet som kom 1 juli 2019 om garanti för att läsa, skriva och räkna.”

Rektorerna har också flaggat för att; ”...de resurser de får till sitt förfogande inte räcker för att utbildningen fullt ut ska kunna bedrivas i enlighet med statens styrdokument eller nämndens egna mål. Alla elever i behov av särskilt stöd får inte det stöd som de behöver.”

Om skolan inte garanterar att alla elever som lämnar lågstadiet kan läsa, skriva och räkna hur ska då fler kunna gå ut grundskolan med fullständiga betyg? Läsa, skriva och räkna är grunden för lärande.

• Elever som går ut grundskolan med ofullständiga betyg kommer inte in på gymnasiet.

• Elever som inte kommer in på gymnasiet har väldigt svårt att få ett arbete

• Arbete är grunden för egen försörjning, utan arbete är risken stor att hen behöver försörjningsstöd och kommunen får kostnaden under många år.

Tar vi inte hand om våra barn/unga idag kommer vi få betala mångdubbelt imorgon.

Anna-Lena Rehnman

Socialdemokraterna i Arboga

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel